Мамалига

83489349834

927399827333Рецепт мамалиги

Мамалига (токан) — це круто заварена каша з кукурудзяної муки. Страва молдавської,  румунської та буковинської кухонь.

За смаком, консистенцією і зовнішнім виглядом відрізняється від решти всіх каш. Мамалигу можна різати ниткою або спеціальним дерев’яним ножем.

Готується  з води, соли і кукурудзяної муки в чугунці (рум. ceaun) за допомогою спеціальної палиці-мішалки. При приготуванні для вживання замість хліба мамалига робиться густішою, ніж італійська полента, і може розрізати на шматки. При приготуванні для інших цілей мамалига буває рідшою.

Приготування: співвідношення води та крупи — 1:3. Крупу засипають у теплу воду, ретельно помішуючи. Коли вода закіпає, продовжувати активно помішувати до загустіння мамалиги.
Мамалига подається до столу зі сметаною та бринзою (будзом). Іноді кашу подають накришеною в тарілці з гарячим молоком. З мамалиги також роблять кукурудзяні коржики, нарізаючи та підсмажуючи її на олії або жирі.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *